AgroBroker
23.10
2013
Legea Descentralizarii: autoritatile locale vor prelua actualele Directii Agricole Judetene
Categoria:
Legislatie
Tara:
Romania
Premierul Victor Ponta a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe proiectul Legii descentralizarii. Fara sa fie trecut prin Parlament, proiectul va fi adoptat in luna noiembrie a acestui an, inainte de adoptarea bugetului pe 2014, informeaza Revolta.eu.

Odata cu descentralizarea, presedintii consiliilor judetene vor prelua o serie de servicii care pana acum erau in subordinea ministerelor.

Mai exact, presedintii consiliilor judetene vor primi atributii sporite. Printre acestea se va numara si numirea sefilor care vor conduce o serie de servicii deconcentrate de la ministere, potivit Romania libera. Concret, acesti viitori sefi care vor dirija agricultura locala nu vor fi alesi, ci vor fi numiti.

In cazul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), autoritatile locale vor prelua actualele Directii Agricole Judetene, fara unitatea fitosanitara, Oficiile Judetene de Studii Pedologice si Agrofizice si Casele Agronomului.

In ceea ce priveste Camerele Agricole actuale, care sunt in subordinea consiliilor judetene, se vor reuni intr-o structura care se va numi Oficiul Judetean Agricol si care va trece sub autoritatea consiliului judetean.

Sursa: Recolta.eu