Trimite unor prieteni
Email 1:
Email 2:
Email 3:
Email 4:
Email 5:
24.01
2014

Camolina GMO va produce acizi grasi de peste

Categoria:
Studii
Tara:
Marea Britanie
Descarca varianta PDF
Tipareste
Cercetatorii institutului Rothamsted Research din Marea Britanie au gasit o cale de a introduce sapte gene necesare productiei unor acizi grasi - EPA si DHA - esentiale organismului uman in genomul camelinei (o planta cu seminte uleioase, din specia din care face parte si rapita). Cercetatorii au testat deja plantele noi in solar, dar acum au cerut aprobarea pentru a incerca cultivarea plantei si in aer liber. Scopul cercetatorilor este asigurarea unei surse alternative pentru acesti acizi grasi care se regasesc in special in grasimile de peste (omega-3) si in conditiile declinului continuu a efectivelor de peste din lume.

"Uleiurile de peste promoveaza sanatatea umana prin reducerea riscului formarii bolilor cardiovasculare si imbunatatirea modularii reactiilor imunologice. Cresterea populatiei va depasi in curand proviziile disponibile, a declarat profesorul Jonathan Napier. "Trebuie sa descoperim o alternativa durabila - cantitatea de peste este suficienta in momentul de fata pentru a hrani toti cei 7 miliarde de persoane din lume, dar in 30 sau 40 de ani situatia se va schimba, nu toata lumea avand acces la acesti acizi grasi esentiali", a declarat cercetatorul.

Organizatiile anti-GMO au criticat acest proiect, considerandu-l doar o mutare a problemei dintr-o parte in alta: "in loc sa avem o problema cu pescuitul excesiv, vom avea o problema cu o cerere si mai mare pentru terenuri agricole", a declarat pentru FT.com Helena Paul, directorul grupului de campanie anti-GMO Freeze din Marea Britanie. 
Alte stiri din aceeasi categorie
In ultimul numar al revistei de stiinta Nature Communications, cercetatorii universitatii Wageningen din Olanda sustin cu date concrete ca diversitatea genetica in randul ...
Cum rezistenta antimicrobiana este in curs de dezvoltare, Agentia Franceza Pentru Siguranta Alimentara (ANSES) solicita reducrerea consumului de antibiotice la efectivele ...
Pretul pe care il primesc producatorii europeni pe litrul de lapte, desi in crestere, inca nu acopera costurile de productie, se arata intr-un comunicat de presa al Comitetului ...
Exista o probabilitate foarte ridicata ca numarul fenomenelor meteorologice extreme sa creasca in timpul campaniei de insamantari ceea ce ar putea pune probleme culturilor ...
Consumul mediu de fructe si legume proaspete din Uniunea Europeana a scazut cu 8,2% in anul 2012 fata de anul 2011 si cu 8,7% sub media perioadei 2007 - 2011, la doar ...
Inainte de 1 ianuarie 2014 persoanele fizice si firmele straine nu aveau dreptul de a achizitiona terenuri extravilane pe teritoriul Romaniei, aceasta optiune fiind disponibila ...